Crafting

Langzaam koken

Van mijn werk kreeg ik voor ons trouwen een Bijenkorfcadeaucard van maar liefst 100 euro, een leuk bedrag om iets moois voor te kopen! Eerst dacht ik aan kleding, maar ik zag niets wat ik echt mooi vond. Dus… toen gingen David en ik maar op de kookafdeling kijken. Kookspullen vinden we altijd leuk!

Waar liepen we vervolgens tegenaan? Iets dat we al een hele tijd in ons achterhoofd hadden om “een keer” te kopen: een slowcooker, ook wel crockpot genoemd! Het is een pan die op electriciteit werkt, en die heel langzaam je eten kookt. Je kunt er van alles mee maken, sauzen, soepen en andere gerechten. Je doet de ingrediënten erin, roert het goed door, en zet de cooker op laag of hoog en hoeveel uur het op moet staan. Dat is alles. Wij houden allebei erg van eten dat lang en met liefde gekookt is, waarbij de smaken zich hebben kunnen ontwikkelen, dus dit was echt iets voor ons!

DSCF0268DSCF0269

We hebben intussen al een paar keer gekookt met de slowcooker. Twee keer gehaktballetjes in tomatensaus (waar we aan het eind wat pasta bij serveerden), en vandaag staat er chili con carne op. We willen ook nog een tijdschakelaar halen bij de Gamma, dan kunnen we ‘s avonds het eten al in de slowcooker doen, en dan ‘s morgens voordat we naar het werk gaan de timer zetten zodat het eten precies klaar is wanneer we thuiskomen!

DSCF0273 DSCF0277

Heerlijk burgerlijk trouwens, huishoudspul kopen van je trouwcadeaugeld 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations