Feest / Vrienden

Parteh @ Zeroth

Na een mislukte eerste poging (wegens ziekte van de gastvrouw 🙁 ), was het afgelopen zaterdag tijd voor parteh @ zeroth v. 2.0! David en ik gingen al mooi op tijd richting Tuinhark, met wie we dan een cadeautje zouden gaan kopen. We waren natuurlijk van plan om niet weer de fout te maken om de Afsluitdijk te nemen (al was dat best interessant 😉 ), dus bij Amsterdam letten we extra goed op dat we niet weer richting Lelystad-Leeuwarden gingen (al klinkt dat nog steeds best logisch…). Nou moet je je voorstellen, je komt aan bij de Ring A10 vanuit het zuiden en vervolgens kan je kiezen voor Ring West en Ring Zuid. Het rare is alleen dat Ring West rechtsaf is en Ring Zuid linksaf. Dit is, zo achteraf gezien, de reden dat we het toch weer fout deden  😕 . Vanuit het zuiden gezien is west toch linksaf? Dus ik (ja, deze keer reed ik) haalde oost en west door elkaar doordat ik op het verkeerde been werd gezet. Voor een volgende keer: Ring Zuid!!! Maar nee, we zijn niet weer de Afsluitdijk over gereden, hoor. Ik zat nog wel een beetje op te letten, en had al vrij snel door dat we de verkeerde kant op reden op de Ring. Logische gevolgtrekking was dan dat we, als we maar lang genoeg door zouden rijden, uiteindelijk wel bij de juiste afslag (Amersfoort-Almere) terecht zouden komen. Na een hele poos rechtsaf te hebben gereden was dat ook zo, en we vervolgden onze weg door de polder. Wel wat tijd verloren, maar in ieder geval gebeurt ons dit niet nog eens! Zo tegen half drie waren we in Grun, waar we eerst even gingen tanken (er zat nog minder dan twee liter in de tank  😕 ). We maakten nog een kort tourtje over het Zernike-complex, dat had ik nog nooit gezien en David kon dus mooi even zijn oude school showen. Door naar Tuinhark. Hmmmm, lekker kopje T met boterkoekjes (láng geleden!) en toen begon de tijd ook alweer te dringen om richting stad te gaan, de winkels sloten immers om vijf uur want het was zaterdag. We namen de bus en waren al snel in het centrum. Natuurlijk wisten we al lang wat we wilden kopen (iets bij de WirWar 😉 voor de verandering, waarschijnlijk weten ze daar gewoon ieders verjaardag zo langzamerhand…), maar we maakten ook even gebruik van de gelegenheid om nog wat verder rond te kijken. Tuinhark knoopte een gesprekje aan met de bazin van de WirWar over Duin, terwijl David en ik ons verlekkerden aan allerlei mooi uitziende spellen.

Chez Geek

Dit spel hebben we gekocht voor Zeroth…

Voordat we téveel in verzoeking gebracht zouden worden maakten we dat we wegkwamen en gingen even naar de Scholtens Wristers. Ook al zoveel moois… Nog even wat handcrème halen voor Tuinhark, en o ja, hij kocht ook nog Kult:Heretic Kingdoms (een PC-game) voor een luttele twee euro (review! review!), en we gingen weer richting bus.

Kult

Dit is het spel van Tuinhark, kijk ook eens op deze pagina

Tuinhark had ons opnieuw een fancy diner beloofd, en dat hebben we geweten. Maar liefst drie gangen: Chinese tomatensoep met prei, kip en taugé, daarna Kip Tandoori en als dessert een frambozen- of een griesmeelpuddinkje. Heel lekker allemaal. Het was ondertussen ook al weer tijd voor de boys om zich op te tutten (ik heb dat niet nodig  8) ) en iets na achten stonden we bij Zeroth op de stoep. Langzaam druppelde iedereen binnen, Zeroth wist eigenlijk niet zeker wie er allemaal kwamen, dus dat was een verrassing. In ieder geval waren er uiteindelijk geloof ik een stuk of elf mensen, en werd het erg gezellig. Ook de hapjes waren goed, Zeroth, goeie voorbereiding!

Hapjes

Hmm, dat ziet er lekker uit, hè? En gezellig!

Natuurlijk kreeg Zeroth ook cadeautjes, zoals: Chez Geek (een spel)…

Zeroth

Zeroth kreeg een speciaal boek…

ERZ

In dit pak zaten leuke borden…

En nog veel meer! Het leek ook allemaal wel in de smaak te vallen. Langzaam werd het later en later, bijna iedereen had de smaak van de Whiskey Cream te pakken gekregen, of van andere spiriti, dus de sfeer werd wat losser en hier en daar meliger.

Kai Hoa

Ontdekt door Edith en daarna door bijna iedereen…

Zoals ook Tuinhark al op zijn blog vertelde zaten we uiteindelijk nog tegen een uur of kwart over vier met een stel te kijken naar Bernie und Ert, een zeer sadistische parodie op de ons allen welbekende Bert en Ernie, kijk maar eens hier als je het aandurft je oude idolen voor gek te zien staan…

David en Tuinhark

Het was erg gezellig en grappig

Ja, toen was het eigenlijk wel mooi geweest. Sommigen van ons moesten nog naar een tweede feestje ( 😮 om half vijf nog?) en anderen hadden later die zondag nog wat verplichtingen…. goed, we gingen er dus maar eens vandoor en waren om half vijf weer in Tuinharks flat. Nog even het luchtbed oppompen, bed opmaken en zo tegen vijf uur gingen we slapen, al met al een leuke avond!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations