Nieuws

Het regent en het is november

Er woedt een storm in Nederland… Gisteren kreeg ik al het begin ervan mee toen ik terugkwam van de uitzendbureaus, het begon te regenen en het is sindsdien nog niet weer droog geweest. Het waait erg hard, met windstoten, en je hoort de regen op het dak kletteren, tegen de muren aanslaan en tegen de ruiten spatten. Het is dan wel erg knus om in bed te liggen, lekker warm en gezellig terwijl het buiten zo koud en nat is… Toch kon ik de slaap niet goed vatten, op het balkon hoorden we steeds dingen rondvliegen. Op het balkon liggen/staan namelijk nog allerlei spullen en daar zijn ook wat lichte dingen bij. Zo schoof een bezem hardnekkig heen en weer en tolde er een deksel rond. Af en toe maakte het geheel zoveel lawaai dat we bang waren dat de deur van de kast (oude klerenkast zonder achterkant, waarin we wat troep hebben opgeslagen) weer was opengegaan, net als een paar weken terug toen er daardoor allerlei spullen bij de benedenbuurman op het balkon belandden….

Om ongeveer half twee schrokken we allebei wakker van een enorme klap, David ging even kijken en toen bleek dat de deur er finaal uitgevallen was! Nu had de kast helemaal geen stevigheid meer, dus ik grapte al dat hij voor de balkondeur langs zou zakken zodat we het balkon niet meer op zouden kunnen. David haalde de deur en nog wat spullen naar binnen, want je moet niet hebben dat zoiets opeens gaat vliegen, en het ging me toch tekeer de hele tijd! We probeerdem verder te slapen, nog wat onrustig, de wind stond namelijk recht op het raam, dus de regen en de windstoten maakten erg veel lawaai. Vanmorgen toen we wakker werden stormde het nog steeds! Het lijkt wel alsof alle regen van het jaar is opgespaard om nu in één keer naar beneden te keilen… David ging even naar het toilet en riep mij erbij: de kast had het helemaal begeven en lag voor de balkondeur langs! Helemaal in elkaar gezakt… Wel een beetje vervelend, want vandaag is het vuilnisdag en we hadden de vuilnis vorige week gemist, dus er lagen nog wat zakken op het balkon. Daar konden we nu wat moeilijker bij!

Gelukkig lukte het David om de boel wat op te schuiven, maar als het droog is moeten we wel even iets aan die ravage doen! Net las ik op Nu dat het een echte noordwesterstorm is en dat er een weeralarm is afgegeven door het KNMI. Elders in het land schijnt het te sneeuwen en te hagelen en het schijnt ook dat het in Groningen vanmorgen windstil was… Dit zal ik nog even aan wat betrouwbare bronnen navragen… Hopen dat de storm snel voorbij is, want straks gaan David en ik naar Den Bosch! Met de trein en de NS hééft het altijd al zo moeilijk met het weer in Nederland… ik ben benieuwd wat het vandaag wordt: gladde rails, vierkante wielen, geknapte bovenleidingen door de wind… Duim voor ons!

Balkon
De ravage op het balkon

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations