Crafting

Concert in het kader van de Vuelta

Afgelopen donderdag had ik een concert samen met het Drents Jeugdorkest en het Toonkunstkoor Emmen, waarin we gezamenlijk de Cantica de Sancto Benedicto van Jacob de Haan uitvoerden. Het geheel vond buiten plaats op het festivalterrein naast het gemeentehuis. De hele week waren daar elke avond openluchtoptredens.

IMG_0373

Ons concert zou tweemaal worden uitgevoerd. Om 20 uur zou het eerste beginnen, maar door een misverstand was er ook reclame gemaakt dat het concert om 20.30 zou beginnen. Vandaar dat er een compromis gezocht werd, het Drents Jeugdorkest zou om 20.15 uur beginnen met een paar eigen nummers, en om 20.30 uur zou dan de Cantica worden uitgevoerd. Zo gezegd, zo gedaan.

IMG_0374

Zo in de open lucht, met een groot blaasorkest, was het maar goed dat er versterking aanwezig was. Dit is altijd wel spannend, je moet de technici vertrouwen, dat ze zorgen dat je goed klinkt. De sfeer echter was erg bijzonder. Heel anders dan bij een concert in een kerk of concertzaal. De mensen zaten gemoedelijk op het gras, er waren biertenten, en het geheel ademde ongedwongenheid.

IMG_0407

Naarmate het later werd, werd het natuurlijk ook donker, wat het intiemer maakte. Ook de lichtshow kwam wat beter tot zijn recht. Het koor en orkest musiceerden erg goed, en Nico gooide zijn hele hart en ziel in de uitvoering. Bij het tweede concert was ook de componist aanwezig, dat is toch altijd wel erg bijzonder. De reacties uit het publiek waren erg positief, en ik vond het zelf ook erg leuk om te doen!

IMG_0415

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations