Nieuws

Verhuizerij

Vorige week verhuisd, en het huis staat nog steeds bóór-de-vol spullen die nog moeten worden opgeruimd… Nu we eindelijk een dagje samen vrij hadden besloten we maar eens flink te gaan aanpakken… met succes! Het eerste wat er moest gebeuren was eigenlijk de mediatheek. We wilden de boekenkasten en de bureaus omdraaien zodat je iets minder rommelig de kamer inkeek, en zodat er een boekenwand zou ontstaan. Daarvoor moest wel even wat werk verzet worden…

Dozen
Deze stapel dozen moeten we nog uitpakken en opruimen…

Gisteren hebben we bij de Ikea mijn bureau opgehaald ( 😀 ). David had al een computertafel meegenomen uit Groningen en wilde die gaan gebruiken in plaats van mijn oude tafel. De oude tafel en het oude bureau worden woensdag opgehaald door het grof vuil. Het was dus eerst zaak om de tafel en het bureau te ontruimen. Dat was best veel werk, je spaart wat op als je ruimte hebt! Vervolgens haalden we het burea weg, zetten dat in de woonkamer en begonnen toen de tafel uit elkaar te schroeven.

Chaos
In de woonkamer is het helemaal vol

De onderdelen konden zo het balkon op, bij de rest van de troep, maar er stond nog veel meer in de kamer. De secretaire bijvoorbeeld. Die gaat naar de kringloopwinkel, maar moest nog wel ergens staan. Ook maar in de woonkamer dan, die nu wel erg vol werd (was ‘ie al, maar nu nog erger). Nog wat kleine spullen gingen weg, in plastic zakjes, en we maakten de afspraak dat er geen spullen terugkwamen in de mediatheek voor ze waren uitgezocht… (ons kent ons 😉 ). Na het vegen, stofzuigen en dweilen begonnen we de boekenkasten uit- en over te pakken. Dat ging best vlotjes en al gauw stond alles keurig tegen de andere wand.

Mediatheek
Zo kijk je nu de mediatheek in… beter hè?

Nu kwam het leuke gedeelte: het bureau moest in elkaar gezet worden. Gelukkig was het een Ikea-product, dus voorzien van een duidelijke gebruiksaanwijzing en netjes voorgeboorde gaatjes (anders dan de klerenkast 😕 ), dus echt moeilijk was het niet. Het enige probleem was dat het ladenblokje niet gemonteerd kon worden, blijkbaar kon dat alleen bij een ander bureau uit dezelfde serie… Hier ontbraken de gaatjes, dus dat wordt morgen terug naar de Ikea om een ander ladenblokje uit te zoeken… 🙁

Bureau
Zo is het geworden… netjes alles ingedeeld en véél ruimte!

Uiteindelijk stond het bureau er mooi bij, naast de tafel, strak en vooral… hoog! Plek genoeg voor mijn printer en mijn stereotoren, ruimte in overvloed op het werkblad, zoveel ruimte heb ik volgens mij nog nooit gehad op een bureau… Ik ben helemaal blij!

Mediatheek
Zo is de mediatheek nu, de bureaus aan de andere kant, en opgeruimd!

We zetten de computers weer terug en nu is de mediatheek “af”, in ieder geval staat de basis en moeten we hier nu prima kunnen werken! Waar we wel met smart naar uitkijken is woensdag, dan komt zowel de kringloopwinkel als het grofvul langs en raken we tenminste wat ballast kwijt… zodat we weer verder kunnen met uitzoeken en opruimen. Het einde is nog niet in zicht!

Weg
Deze spullen gaan (bijna) allemaal weg, maar staan nu nog èrg in de weg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations