Crafting

Spinning

Two weeks ago, I bought a spinning wheel, a Louet S10! As if I needed another hobby… Anyway, I’ve become hooked pretty quickly, it’s so much fun to produce my own yarn! The principle is quite simple, but spinning neatly and evenly is a real challenge.

Some pictures of my efforts:

My first handspun…

My spinning wheel!

My first handspun!

My second handspun before twining

My second handspun after twining

A pink single ply

 

2 thoughts on “Spinning

  1. Ja, ik ben al druk bezig, en ik merk dat mijn draadjes al een stuk regelmatiger zijn dan in het begin. Ik probeer mooi dun te spinnen, alleen maakt het wiel nogal veel lawaai als ik snel trap. Wie weet stap ik over een poosje wel over op een iets nieuwer/geavanceerder wiel, maar eerst nog wat meer oefenen, en kijken of het spinnen een blijvertje wordt!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.