Crafting

Goede voornemens

Vandaag heb ik besloten om nu toch echt actief te gaan afvallen. Gedurende het afgelopen anderhalf jaar ben ik behoorlijk wat aangekomen, ik denk wel 10 tot 15 kilo. Dit kwam deels door mijn medicijnen, deels door drie maanden stilzitten vanwege mijn knie, en deels door slechte zelfbeheersing vanwege het niet lekker in mijn vel zitten.

Het begint me behoorlijk te irriteren dat ik zoveel dikker ben geworden. Ik pas niet meer lekker in mijn kleren, vind het vervelend om in de spiegel te kijken, en het is natuurlijk ook gewoon ongezond. Tijd voor concrete plannen!

Qua beweging zit ik goed. Ik ga drie keer per week een uur naar fysiotherapie, en heel langzaam begin ik weer meer te kunnen met mijn knie. De Wii is weer aangesloten, en ik ga langzaam starten met wat balansoefeningen, en naarmate ik weer meer kan ga ik ook weer wat meer van mezelf vragen. Verder ga ik mijn fiets laten maken, zodat ik weer voorzichtig wat kan gaan fietsen.

Dan hebben we nog de kant van de voeding. Mijn plan is om suiker zoveel mogelijk te gaan vermijden, en om mijn inname van koolhydraten ook zoveel mogelijk te beperken. Ik ga zorgen dat er genoeg fruit in huis is om af en toe op moeilijke momenten te kunnen ‘snacken’. Ik ga erop letten dat ik niet teveel opschep bij het avondeten (ik heb de neiging om evenveel op te scheppen als David, wat natuurlijk teveel is). We halen geen snacks meer in huis, want wat er niet is kun je ook niet opeten.

Tenslotte ga ik deze week een afspraak maken met mijn huisarts om mijn medicijngebruik te bespreken. Ik heb nu een jaar lang antidepressiva geslikt, en ik wil het zonder gaan proberen. In het algemeen voel ik me een stuk beter dan voorheen, en ik ben benieuwd of ik ze nog steeds nodig heb. Tijdens mijn stilzitperiode was ik best down doordat ik zo weinig kon, en dat leek me niet zo’n goede tijd om te stoppen met AD, maar nu ik me weer actiever voel lijkt het moment aangebroken.

Ik hoop dat ik niet overenthousiast ben, het moet allemaal wel haalbaar blijken, maar ik verwacht dat dit wel goed voor mij is. Met een maand of twee mag ik waarschijnlijk weer voorzichtig beginnen met hardlopen. Wie weet ga ik dat wel serieus doen. Maar wat me meer aantrekt is skaten. Over een paar weken gaan we op bezoek bij een vriend die dat doet, en misschien kan hij wel helpen met de start.

Wens me succes, ik zal het nodig hebben!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations