Vrienden

Logeerpartijtje bij Tuinhark

Chez Geek Het was alweer best lang geleden dat we nog eens bij Tuinhark op bezoek waren, dus nu we toch in de buurt zouden zijn dachten we het leuk te kunnen combineren. Na het tweede concert zouden we dus bij Tuinhark blijven overnachten. Van alle kanten werden we uitgenodigd om nog even naar het feest van Bragi te komen ergens in een kroeg, en dus besloten we om slim te zijn en even wat fietsen voor David en mij te versieren. De auto stond namelijk in een parkeergarage (duur…) en met de fiets uitgaan is toch wat makkelijker. Zeroth en Tuinhark hadden allebei een reservefiets, dus hadden we bedacht dat David en ik met de auto naar Zeroths flatje zouden gaan en Zeroth en Tuinhark met de fiets, dat dan een van ons de reservefiets zou nemen en de ander met de auto naar Tuinhark zou rijden voor de andere fiets. Klinkt als een plan zou je zeggen…

Dus wij stonden na een poosje aan de Aquamarijnstraat, maar er deed niemand open. Okee, ze hadden er waarschijnlijk wat langer over gedaan, we konden zelfs even met iemand mee naar binnen sneaken, maar goed, we kwamen Zeroths flat natuurlijk niet in. Na een hele poos wachten zagen we een fiets aankomen met twee mensen erop… bleek dat Tuinhark een lekke band had! Darn, wat nu? In ieder geval gingen we even naar binnen omdat Zeroth een echte wc had in de flat, die wilden we natuurlijk allemaal even proberen, en daarna bleven we eigenlijk een beetje hangen daar.

We kwamen erachter dat ook Zeroth sinds kort aan de Travian is en hielpen haar een beetje op weg. We hadden allemaal wat trek, dus werden de koekjes en de wokkels tevoorschijn gehaald. Eigenlijk was het wel heel gezellig zo met zijn viertjes en we hadden opeens veel minder zin om nog naar het feest te gaan (los van de logistieke problemen). Dus we besloten het hier leuk te maken en dus haalde Zeroth haar “Chez Geek”-spel tevoorschijn. Dat hadden zij en Tuinhark al wel eens gespeeld, maar David en ik nog niet. Het was een erg leuk spel en natuurlijk heb ik ze allemaal vet ingemaakt… I’m just good at slacking!

Ontbijtje bij Tuinhark Tegen een uurtje of half vier besloten we maar eens richting Tuinharks huisje te gaan, met de auto, dus dat werd proppen (sommige mensen weten hoeveel er in de auto zat, denk daar nog drie mensen bij….)! Maar met wat goede wil kan heel veel en dus waren we even later bij Tuinhark thuis. Hij was zo vriendelijk om ons zijn luchtbed en een slaapzak te lenen, en we gingen al vrij snel naar bed. Rare gewaarwording altijd als je gaat slapen wanneer het licht begint te worden en de vogels de longen uit hun lijf zingen.

Zaterdag sliepen we lang uit (doh), waarna we lekker gingen brunchen met zijn drietjes. En natuurlijk moesten we nu ook Travian bij Tuinhark introduceren. Wel leuk als zoveel mensen die je kent ook een spel spelen! Natuurlijk moesten we ook nog gaan bedenken wat we vandaag gingen eten, Zeroth en Kirk zouden mee-eten, dus het moest in ieder geval vegetarisch zijn. We besloten spaghetti te maken met wat sla en stokbrood erbij, dat zou genoeg moeten zijn voor vijf mensen. Even naar de C1000 en het was geregeld.

David en ik begonnen tegen kwart over vijf met snijden en koken, dus om zes uur stond het eten op tafel. Het smaakte goed! Pudding toe en iedereen was moe maar voldaan… Maar de avond was nog lang niet voorbij en dat was maar goed ook, want we zouden nog naar X-3, in de bioscoop. De review volgt in een aparte post… maar het was gezellig. Na de film nog even wat drinken in een kroegje er tegenover, en toen op tijd terug, want David en ik waren met de bus omdat we geen fiets hadden. Ook Tuinhark ging met ons mee. Wacht even, Tuinhark? Ja, want ook zijn reservefiets had een lekke band… arme kerel.

Tuinhark en David Vrij op tijd waren we dus weer thuis, wat wel fijn was, want de volgende dag wilden we niet te laat opstaan. Tuinhark wilde nog naar de skateclub en wij moesten op tijd weer in Den Haag zijn. Nog even wat gegeten en toen naar bed. ‘s Morgens ging om kwart voor negen de wekker weer en al voor half tien zaten we aan het ontbijt. We waren dus mooi op tijd weg, en dat kwam goed uit, want David had nog wat spullen in Hoogeveen laten liggen en nu hadden we tijd om er even langs te gaan.

Davids ouders en Esther waren gewoon thuis, dus konden we even gezellig buiten in de zon een kopje koffie met appelflap meegebruiken! En net toen we weg wilden gaan was er opeens nog meer onverwacht bezoek: Peter en Lilian (aangekondigd door een schep die ineens de tuin in kwam zeilen en in het gras bleef staan)! We bleven dus nog even iets langer plakken, heel leuk om zo spontaan bijna de hele familie even bij elkaar te hebben! Maar we konden toch niet te lang blijven, want ik moest op tijd in Den Haag terug zijn. Zo tegen kwart over twaalf reden we er dus maar weer vandoor, en tegen kwart voor drie waren we weer thuis!

Ik moest toen nog naar het zomerconcert van de KAN, lekker politie-agentje spelen bij de kids, en het begon om half vier. Ik was dus wel aan de late kant, maar alles kwam goed en het was een leuk concert, al was het wat lang… Toch altijd leuk om je eigen leerlingen zich te zien presenteren! En toen was het weekend alweer voorbij…..!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations