Werk

Directiesecretaresse/managementassistente

Sinds een poosje ben ik bezig met bovenstaande NTI-cursus. Ik wilde toch lekker iets blijven leren (heb bij vlagen best wel veel vrije tijd waarin ik dit soort dingen kan doen) en het leek me wel handig voor mijn eigen Onderneming (haha). De eerste lading boeken en opdrachten heb ik al een tijdje in huis en als ik even tijd heb studeer ik weer een beetje verder. Officieel is het een driejarige cursus, maar je kunt hem ook in twee jaar doen, en dat doe ik. Op dit moment ben ik bezig met de IT-afdeling (die trok me natuurlijk het meest aan!). Het is best interessant om te leren dat het internet in opkomst is en steeds belangrijker wordt, of dat de meeste mensen nu al een 56k-modem hebben, en niet meer een 28k-modem, maar toen ik uitgelegd kreeg wat een matrixprinter en een plotter waren, dat de meeste mensen nu in plaats van floppy’s diskettes gebruiken en ik met Office 97 moest leren werken begon ik toch wat wantrouwig te worden: misschien is dit onderdeel van de cursus wat verouderd? Het meeste is zo te lezen geschreven voor de millenniumwisseling… en dat is lang geleden op dit specifieke gebied!

Op de andere gebieden die ik nu moet bestuderen is dit gelukkig niet zo overduidelijk of zo belangrijk. De boeken die ik nu lees gaan over bijvoorbeeld Zakelijke Communicatie, Maatschappelijk Culturele Vorming en Bedrijfsoriëntatie. Op zich allemaal erg interessant. Over een poosje ga ik dan examens aanvragen voor deze deelonderdelen, dit kan een aantal keren per jaar. Op zich is zo’n systeem van zelfstudie perfect voor mij, mits het onderwerp me natuurlijk aanspreekt. Dan is de zelfdiscipline wat gemakkelijker op te brengen.

Wat me nog weer een stuk leuker zou lijken, zou een studie zijn, waarbij ik zowel taalwetenschap als bestudering van mythologieën zou kunnen combineren. Dus niet een specifieke taal en cultuur, maar meer een soort van wereldstudie, waarbij je een soort groot overzicht maakt van samenlevingen, hun taal en cultuur en hoe die de vorm van die specifieke samenleving beïnvloeden en de wereld in het algemeen. Ik geloof niet dat er zoiets bestaat, maar als het er wel is, zou dat echt iets voor mij zijn. Lekker allround! Maar goed, ik lees er sowieso wel over, of ik er een studie over doe of niet, gewoon omdat het me interesseert. Nu eerst maar mijn NTI-cursus afronden… goh, dus zò sluit ik Windows 98 af….!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations