Film

Review: Casanova

Poster

Regie: Lasse Hallstrom Cast: Heath Ledger, Sienna Miller, Jeremy Irons, Oliver Platt, Lena Olin, Omid Djalili en anderen

Casanova… een gevleugelde naam. Een beroemde rokkenjager uit de achttiende eeuw. Hij ontmoette beroemde mensen, zoals de toenmalige paus en Mozart. Ook werd hij verguisd en wegens ketterij veroordeeld. Hij ontsnapte echter uit de gevangenis en zette zijn leven van verleiden voort. Zijn avonturen hebben al velen geïnspireerd tot het schrijven van boeken en het maken van films, en nu gingen we de nieuwste creatie van regisseur Lasse Hallstrom bekijken. De trailer beloofde al wat, veel mooie kostuums, duels, enzovoorts, al had ik het idee dat ik de hele film al had gezien in de trailer (dit bleek dus niet zo te zijn!).

Casanova

Casanova wordt als jongetje door zijn moeder bij zijn oma ondergebracht. Ze belooft dat ze ooit weer terug zal komen. Dan maken we een sprongetje in de tijd en zien Casanova bij enkele van zijn escapades. De vrouwen in Venetië lijken allemaal dol op hem te zijn, waar hij dankbaar gebruik van maakt… Dan ontmoet hij Francesca Bruni. Zij is het tegenovergestelde van wat hij van vrouwen gewend is en maakt zich sterk voor bijvoorbeeld onderwijs voor vrouwen.

Filmposter

Wat dan volgt is een enorme klucht, inclusief genante en goed gevonden persoonsverwisselingen, een echte Deus ex Machina, en een ietwat cartoonesk einde. Ondertussen word je wel meegenomen in het verhaal, de acteurs spelen eigenlijk allemaal erg sterk en de beelden zijn ene genot om naar te kijken.

Casanova

De film is onderhoudend, er zitten enkele leuk gevonden wendingen in (af en toe wat voorspelbaar, maar wel creatief), en de hele sfeer blijft toch die van een komedie, bijna een toneelstuk. Wat ook erg leuk is, is dat je de hele film lang alleen muziek hoort uit de tijd waarin de film zich afspeelt, dus barok/klassiek. Een beetje jammer is wel dat de gondeliers in Venetië Engels zingen, Italiaans was leuker geweest, gewoon voor de sfeer al. Maar het geheel oogt en klinkt speels en uitnodigend. Gaat dat zien!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations