Fun / Nieuws

Heiligschennis!!

Bom Al een paar dagen speelt het opnieuw in de media: de spotprenten over Mohammed die een aantal maanden geleden zijn verschenen in een Deense krant. De zaak wordt wat mij betreft in het belachelijke getrokken, in ieder geval heeft het Midden-Oosten op dit moment erg lange tenen. De ministers van Binnenlandse Zaken van een aantal arabische landen hebben de uitgever van de krant nu zover gekregen dat hij zijn excuses heeft aangeboden aan eventueel gekwetste moslims, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Nee, de volgende stap in de verovering van de Westerse wereld is de EIS dat de verantwoordelijke columnisten en journalisten [i]”zwaar gestraft moeten worden”[/i] voor het feit dat ze hun werk deden.

Het vreemde is, dat degenen die dit allemaal eisen hiervoor waarschijnlijk eigenlijk nog nooit van Denemarken hadden gehoord, laat staan Deense kranten lezen. Duizenden Palestijnen gingen gisteren in protest de straat op, verbrandden foto’s van de Deense premier en staken Deense vlaggen in brand (waar hadden ze die allemaal vandaan?). Wie weet wordt de eerste actie van de nieuwe Hamasregering wel een oorlogsverklaring aan Denemarken, aangezien dit land natuurlijk verantwoordelijk is voor alle ellende in de Gazastrook…

Nog schokkender is, dat de hiervoor genoemde ministers er op aandrongen dat zulke cartoons nooit meer in de Westerse wereld mogen worden gepubliceerd. Ho, wacht eens even, hebben ze daar iets over te zeggen dan? Er schijnt zelfs een Fatwa tegen Denemarken te zijn uitgesproken, over geen gevoel voor humor hebben gesproken zeg. Hoe moet je nou met mensen omgaan die zó overtrokken reageren op niks, kan je die nou echt serieus nemen in een gesprek?

Goed, al deze dingen zijn natuurlijk al gezegd zo hier en daar, op internet, in kranten, op de televisie, maar nu kom ik bij mijn punt. Ik verklaar mij solidair met Denemarken en publiceer bij deze ook een Mohammedcartoon. Daarnaast ook een Jezus-, een Maagd Maria-, een Joden- en een Boeddhacartoon, want ik wil de christenen, joden en boeddhisten niet discrimineren, zij hebben er tenslotte recht op zo’n leuke cartoon als de moslims er een krijgen. Laat zoveel mogelijk mensen mijn voorbeeld volgen zodat de waanzin van deze rel duidelijk wordt. En laat zoveel mogelijk gelovigen samen hartelijk lachen om zichzelf.

Boeddha Jezus Mohammed Maria Joden

Al dat gedoe met godsdiensten en zich diep beledigd voelende gelovigen kan ik niet serieus nemen, als diezelfde gelovigen het vermogen tot zelfspot missen. Op die manier is alles wat niet met hun verwachtingen strookt een belediging voor hun geloof. Niet alleen bij sommige moslims, maar ook bij andere gelovigen die oogkleppen op hebben. Waarschijnlijk zijn er veel moslims die ontzettend gelachen hebben om die cartoons, maar deze kinderachtige reactie van, nota bene, leiders van landen (die daar toch boven zouden moeten staan) toont wel weer aan dat op dit moment in het Midden-Oosten alles wordt aangegrepen om de Westerse wereld (en de USA in het bijzonder) zwart te maken. Dit natuurlijk zodat er door moslims niet al te kritisch naar hun eigen regering gekeken wordt. Koren op de molen van ronselaars voor de Jihad ben ik bang.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations