Film

Review: Madagascar

MadagascarRegie: Tom McGrath en Eric Darnell Stemmen van onder andere: Ben Stiller (Alex de leeuw), David Schwimmer (Melman de giraffe), Jada Pinkett-Smith (Gloria het nijlpaard) en Chris Rock (Marty de zebra)

Afgelopen zaterdag keken David, Tuinhark en ik naar Madagascar (van de DreamWorks Studio – maakte ook Shrek en Shark Tale). Madagascar haalt het niveau van Shrek niet, maar is een amusante film. Het gaat allemaal om een groep van vier bevriende dieren in een dierentuin (een leeuw, een zebra, een giraffe en een nijlpaard), waarvan er eentje graag naar de wildernis wil. Door een mislukte ontsnappingsactie worden de vier daadwerkelijk op een boot gezet en ze stranden per ongeluk op Madagascar. Marty, de zebra, wil graag blijven, terwijl vooral Alex, de leeuw, terug wil naar de dierentuin. De plaatselijke maki’s willen de vrienden graag op Madagascar houden, omdat de Foosa’s (carnivoren) bang zijn voor Alex. De groep komt er echter al snel achter dat Alex in het wild eigenlijk op zijn drie vrienden zou jagen…

Mad2

Het verhaal is leuk bedacht, niet onorigineel, maar had misschien nog wat verder uitgewerkt mogen worden. Echt verbonden met een van de dieren ga je je niet voelen. De film zit vol kleine grappen, waarvan er ook best veel vooral door volwassenen gewaardeerd zullen worden. De pinguins zijn, zachtjes uitgedrukt, hilarisch, en hadden wat mij betreft nog best wat meer speeltijd mogen hebben.  Ook de chimpansees zijn erg grappig, ze worden namelijk afgebeeld als keurig nette Britten, met hun kopje thee en krantje… Het einde van de film is eigenlijk een teleurstelling, het lijkt alsof opeens het geld op was en ze er dus maar een lame grap tegenaan hebben gegooid. Je blijft echt zitten met een onbevredigend gevoel. De extra’s op de DVD zijn magertjes, wat shoots met foutjes in het programmeren, zodat bijvoorbeeld de ogen niet op de goede plek zitten of dieren tegelijk binnen en buiten hun hok staan… ja, het zal best moeilijk zijn om zo’n film te maken, maar dit is wel heel erg bloopers voor de insiders. Een deel van de extra’s hebben we zelfs niet bekeken omdat het niet zo interessant klonk. We hadden graag geschrapte scènes gezien of echt interessante achtergronden. Ook stond er nog een reclamefilm voor Madagascar op, het lijkt er bija op dat de hele film alleen maar promotie van het eiland is zodat er meer toeristen naartoe gaan … 😕

Chimps

Wat wel leuk was in de film was de muziek. “Move it”, gezongen door Ali G. als de makikoning met een enorm dansfestijn van maki’s erbij was echt wel grappig. Dit komt ook nog een keer terug in de aftiteling. Ook kleine parodieën op andere films zijn te spotten: de “in-slowmotion-met-gespreide-armen-op-het-zonovergoten-strand-naar-elkaar-toerennen- onderwijl-elkaars-namen-roepend”-scène werd flink op de hak genomen en de manier waarop de leider van de pinguins zijn ondergeschikten Rico en Kowalski aansprak was ook geweldig. Al met al is de film leuk voor een avondje vermaak, niet zo overdonderdend als Shrek, maar toch ook wel erg leuk. Er zitten een paar erg leuke scènes in en hij is denk ik ook voor kinderen goed te volgen en grappig. Leuk om een keer te huren!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations