Vrienden

Dat ging (niet) naar Den Bosch toe

Gisteravond zouden David en ik gezellig naar Len en Bar in Den Bosch gaan. Meteen toen David thuiskwam uit zijn werk gingen we richting station, we wilden de trein van 18.16 nemen. We kochten kaartjes (weekendretours) en net toen die uitgeprint werden werd er opeens omgeroepen dat er geen treinverkeer mogelijk was naar Utrecht, en laten we daar nou net langs moeten…

We gingen naar de infobalie om na te vragen of er nog een andere mogelijkheid was, en die was er: we konden de trein van 18.20 uur nemen richting Rotterdam en Breda en dan in Breda overstappen. Wij liepen via de broodjeswinkel en de kiosk naar spoor 2 en gingen daar op de trein zitten wachten. David had zijn broodje op en ik mijn warme chocolademelk ook, toen opeens werd omgeroepen dat er door een ongeluk bij Rijswijk geen treinverkeer mogelijk was in de richting Rotterdam. Aaaargh! Nu was ook onze alternatieve route niet meer mogelijk!

We besloten om maar te gaan proberen onze kaartjes terug te geven en we gingen daarvoor naar de servicebalie. Toen we aan de beurt waren hadden we al opgevangen dat het ongeluk inhield dat er iemand was gesprongen… 😕 . De mevrouw aan het loket wees ons erop dat het weekendretour pas geldig is vanaf zeven uur, wat ik niet wist. Verbouwereerd liepen we weer naar buiten. Wat nu? Het was ongeveer half zeven, we zouden kunnen wachten tot zeven uur om te kijken of er dan weer treinen zouden rijden, en zo niet alsnog het kaartje in te leveren.

Even later werd er omgeroepen dat de sneltrein naar Arnhem (die wij moesten hebben) toch reed. Die ging alleen om kwart voor zeven en dan mochten wij nog niet reizen. We besloten dus om dan maar te proberen of we de kaartjes zouden kunnen omruilen voor enkele reizen, en gingen weer in de rij staan. Dit keer waren we bij een man, die de kaartjes best wilde omruilen, maar die ons vertelde dat er geen treinen reden van Utrecht naar Den Bosch! Op dat moment werd er omgeroepen dat mensen die richting Rotterdam moesten reizen, tram 1 konden nemen naar Delft om daar dan over te stappen op een trein. Dat zou nog een mogelijkheid zijn.

We liepen al buiten toen we begonnen te twijfelen of het wel verstandig was om dit te proberen. Eerst moesten we een stuk lopen naar de tram (die stopt in het centrum), dan op de tram wachten, dan met de tram naar Delft, dan hopen dat daar treinen rijden, vervolgens hopen dat we nog een aansluiting zouden hebben in Breda… Heel veel onzekerheden en als het overal net zo’n chaos was als in Den Haag (geen verkeer richting Amsterdam wegens blikseminslag, geen verkeer richting Utrecht wegens botsing goederentreinen, verkeer richting Rotterdam wegens ongeval… en dat zijn samen alle lijnen vanaf Den Haag!) dan zou het nog maar de vraag zijn of we überhaupt nog in Den Bosch zouden aankomen.

We besloten het er toch niet op te wagen en gingen wéér naar de servicebalie om de kaartjes weer in te leveren. Dat was verder geen probleem, we kregen er tegoedbonnen voor. Met de tram weer naar huis en bellen dat we niet kwamen… 🙁 . Toen deden we de tv aan en zagen dat we wel de beste keus hadden gemaakt. Uiteindelijk bleek namelijk dat er ook geen treinverkeer mogelijk was tussen Den Bosch en Breda, dus het was gewoon echt niet mogelijk geweest! En al die arme automobilisten die in de kou in de file stonden… wij waren gelukkig in ons warme huisje… maar we baalden allebei ontzettend want we hadden echt veel zin om naar Den Bosch te gaan! Gelukkig hebben we het kunnen verschuiven naar volgende week, hopen dat het weer dan een beetje meewerkt!

Route

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations