Familie

Paasweekend

Afgelopen weekend was het, zoals jullie vast niet ontgaan is, Pasen. Net als Kerstmis bij uitstek een gelegenheid om tijd door te brengen met je familie, wat wij dan ook gedaan hebben. Op zaterdag zouden we vertrekken richting Hoogeveen. Eerst moesten we de auto inpakken. Dat was nog even passen en meten, want de oude bankjes moesten mee naar de Kanaalweg. We hadden ze wel volledig uit elkaar gehaald, maar onze spullen moesten er ook nog bij, en de katten, niet te vergeten. Die gingen namelijk uit logeren, bij Davids ouders!

Na een hoop geschuif zat alles erin (nogmaals sorry, Fiona, dat ik je mandje omstootte…) en konden we vertrekken. Het was ondertussen al iets van half een. Onderweg hadden we weinig problemen, alleen een korte file bij Gouda door een ongeval. Om kwart over drie stonden we bij Davids ouders op de stoep. We zouden namelijk ‘s middags nog even bezig met de site, en een Nederlandse Outlook installeren. Maar eigenlijk was het veel te gezellig daarvoor.

De katten gedroegen zich alsof ze nooit waren weggeweest (mandje open, staart omhoog en dan maar lekker door het huis ravotten, met name op vloerbedekking en kleed…). Ik heb ze zelfs allebei nog even aan hun riempje uitgelaten in de tuin, dat was erg interessant. Uiteindelijk hebben we nog wel aan de computer gezeten, maar toen was het al gauw tijd om te gaan eten. Ria had haar best gedaan en dus stond de hele tafel vol met lekkers: een vegaquiche, aardappels, bloemkool, verschillende soorten vlees, gebakken uitjes met champignons… o en ja, iets met stukjes dat de bewoners hadden klaargemaakt… toen David dat hoorde na drie happen had hij spontaan geen trek meer  😀 .

Na het eten nog even MahJongg geïnstalleerd en het was ook zo weer laat. We wilden ook niet te laat bij mijn ouders aankomen, dus tegen acht uur zeiden we tot maandag en gingen we door naar de Kanaalweg. Daar zaten Jan en Rina lekker tv te kijken, maar toen wij er waren werd daar het fototoestel aan gekoppeld en konden we foto’s en filmpjes van hun weekje Florida bewonderen. Heel apart om te zien, en een raar idee dat ze daar echt geweest zijn en dat Ruud en Elizabeth daar gewoon echt wonen. Het blijft onwerkelijk eigenlijk. Maar erg mooie foto’s en met name de filmpjes waren leuk omdat je dan de stemmen hoort en de bewegingen ziet, alles gaat meer leven dan. Ja, ik mis mijn broer en zus!

Jan

Rina moest op zondag tijdens de ochtenddienst in de kerk spelen, dus gingen we niet al te laat naar bed. We spraken af om samen te gaan brunchen de volgende dag als ze weer terug was. Dat was uiteindelijk pas na kwart over elf (de dienst begon om half tien!), mama had het helemaal gehad… Lekker ontbeten met croissants, eieren, paascake (ja, stol kon je het niet noemen) en meer van dat lekkers. Heerlijk uitgebreid en we namen er ook de tijd voor.

Huis

Na het ontbijt werd ik mee naar boven genomen om eens wat spullen uit te zoeken die ik nog in Hoogeveen had liggen. Veel kon eigenlijk wel weg, maar ik heb ook wat dingen gevonden die ik nog wel even wilde bewaren. Het is nog niet af, er ligt nog best veel, maar er is in ieder geval wat aan gebeurd. En, zoals David al zei, als ik ‘s middags nog onder de zonnebank wilde moest ik in ieder geval alle spullen die op het bed lagen opruimen! Pardon, zonnebank? Jazeker, mijn ouders hadden sinds vrijdag een zonnebank in huis! Een heel luxe, met geluiden en zelfs geuren om je je nog beter te laten ontspannen! Die moest en zou ik natuurlijk uitproberen… Toen mijn ouders later die middag nog even gingen wandelen en David ging zitten lezen zag ik mijn kans schoon…. en het was heerlijk! Helaas heb ik de geuren nog niet kunnen uitproberen, maar dat komt de volgende keer wel. Goede aankoop, ouders!

Gourmet

Jan en Rina kwamen verfrist weer thuis en we gingen maar eens beginnen met voorbereiden van het avondeten. We zouden namelijk gaan gourmetten. Dat is altijd lekker en afwisselend, je kan heel mooi zelf uitbalanceren wat je wilt eten en ondertussen lekker sociaal zijn. We hebben dan ook wel een paar uurtjes gezeten schat ik. En na het gourmetten en de afwas ( 🙁 ) hebben we ook nog heel lang zitten praten, het was tegen half twee dat we naar bed gingen, terwijl we de volgende ochtend om tien uur bij Davids familie werden verwacht!

Fiona

Op tweede Paasdag dus volle bak aan de Swammerdamstraat. Bijna de hele familie was er, behalve David, Esthers vriend (handig he, die naam  😕 ). Eerst dronken we samen buiten in de zon thee en koffie, de katten zaten er ook bij aan de riempjes.

Giervelds

Daarna weer zo uitgebreid gebruncht, nog uitgebreider dan bij mijn ouders, want hier kregen we ook nog eens kippensoep of groentensoep en salade erbij. Ja, dan voel je je wel voldaan! En het was natuurlijk heel leuk om de hele club weer bij elkaar te hebben, en dan volgende week weer…!

Paasontbijt

‘s Middags hebben David en Peter nog de winterbanden van de Bora afgehaald en de zomerbanden weer bevestigd. Daarna hebben we mijn auto gewassen, dat was ook wel nodig, want het was een tijd geleden, en daar kan het veel makkelijker dan hier. Hij glimt helemaal!

Winterbanden

Ondertussen was het alweer drie uur en we wilden niet te laat thuis zijn. Esther zou nog meerijden en we wilden haar in Amsterdam afzetten, wel een eind om, maar voor een keertje… Waar we even niet aan gedacht hadden was dat iedereen terug naar huis wil op tweede Paasdag, dus we stonden bijna meteen in de file  😕 . Nou ja, niet stonden, het reed wel, maar we deden er toch een stuk langer over, uiteindelijk waren David en ik tegen half acht thuis! Nog even wat gegeten en op de bank gehangen, maar al snel wilden we naar bed, want de volgende ochtend zou de wekker weer gewoon om zeven uur gaan. Moe maar voldaan dus, het was een leuk weekend!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations