Nieuws

Skype!!

Skype Voor allen die een vast bedrag per maand betalen voor hun internetaansluiting is Skype misschien geen gek idee. Het idee van telefoneren via internet bestaat al best lang, maar het begint nu allemaal wat meer vorm te krijgen. Het is vooral handig nu steeds meer mensen geen vaste telefoonaansluiting meer hebben maar alleen een mobieltje, waardoor het erg duur is om ze te bellen… Afgelopen zaterdag belde Tuinhark met ons en bleef maar liefst vijf kwartier aan de lijn hangen, waardoor hij zijn beltegoed voor een hele maand versnoept had. Het gesprek kwam op Skype doordat ik laatst een Young Professionals-pakket heb genomen bij de ABN-Amro, en daarbij een Skype-telefoon cadeau kreeg. Eigenlijk is dit natuurlijk alleen maar een luidspreker en een microfoon in een leuke verpakking, maar meer heb je ook niet nodig om te bellen via internet.

Tuinhark was wel geïnteresseerd om het eens een “go” te geven, dus ben ik zondag maar eens het stuurprogrammaatje (Skype) gaan downloaden. Vervolgens heb ik de hoorn in de line out en de microfoon van de computer geplugd en ik kon het geluid gaan instellen. Ook David had Skype geïnstalleerd, hij gebruikte zijn headset om te bellen. We belden elkaar, wat wel grappig is als je in dezelfde kamer zit, en alles leek te werken. Toen we Tuinharks nickname hadden vernomen konden we ook eens proberen of Groningen bereikbaar was. Tuinhark was luid en duidelijk te horen, de geluidskwaliteit viel me alles mee, het klinkt bijna beter dan de gewone telefoon! Je kan met Skype Free gewoon gratis gebruik maken van hun service en je vrienden bellen die ook Skype hebben, als je een abonnement neemt kan je zelfs ook via Skype naar vaste telefoons bellen. Natuurlijk is Skype een uitkomst als je vrienden hebt in het buitenland, je betaalt dan alleen het inbellen naar internet (of je vaste abonnementsbedrag per maand), in plaats van torenhoge kosten voor het bellen naar de andere kant van de wereld. Ideaal! Ik ga zekere personen zeker even emailen over deze mogelijkheid… Iedereen die ook Skypet: laat ff weten wat je nickname is, dan kunnen we bellen! Gezellig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations