Familie

Hoogeveen

BalkanVrijdagavond laat kwam ook David aan in Hoogeveen. Hij had veel file gehad en er daardoor 3,5 uur over gedaan! Maar beter laat dan nooit. Al waren we allebei erg moe, we vonden het wel erg leuk om even onze ouders te zien. We praatten vrijdagavond nog lang na. Op zaterdag zouden we gaan koffiedrinken bij Davids ouders. Ook Esther en David waren daar, gezellig. Leuk, zo even bijkletsen.

We zouden tegen een uurtje of een weer richting mijn ouders, maar vonden rond die tijd nog wat leuke fotoalbums, en bleven nog even plakken. Nog even de autoruit schoonmaken en toen gingen we weer naar de Kanaalweg. Mijn ouders zaten al in de auto op ons te wachten en we reden meteen door naar Noordwolde, waar we brood zouden gaan kopen bij de Echte Warme Bakker. Tja, het was wat koud, dus ik besloot ons allemaal maar op een saucijzebroodje te trakteren. Hmmm!

We zouden eigenlijk nog een eindje gaan wandelen, maar we besloten om eens te gaan kijken in De Hoeve, het dorpje waar mijn ouders later begraven zullen worden. David was daar nog nooit geweest, en we waren nu toch in de buurt. De begraafplaats was zoals ik me herinnerde, overal eikels (ik heb er ooit leren eikeldopjes fluiten) en erg klein en rustig. Her en der verspreid liggen familieleden van mij begraven, dat mag mijn moeder nog een keertje uittekenen, want sommige namen zeggen me niet zo veel. Mijn vader haalde even wat onkruid weg bij de stenen van mijn grootouders.

We reden via de toeristische route weer naar huis, waar we besloten om samen uit eten te gaan. De keus viel op het Balkanrestaurant Sofra aan de Grote Kerkstraat. Het was alweer lang geleden dat ik daar was geweest en David was er zelfs nog nooit geweest. We namen ons favoriete gerecht, Selsko Meso, dat bestaat uit drie soorten vlees (gehaktballetjes, stukjes varkensvlees en spekjes) in een witte wijnsaus met champignonnetjes, met daarbij rijst, gefrituurde aardappelschijfjes, koolsalade en twee sauzen. Heerlijk! En gezellig!

Na het eten gingen David en ik gauw met de auto weer naar Den Haag, zodat we op zondag nog even een rustig dagje voor onszelf zouden hebben. Tegen kwart over tien waren we thuis, netjes dus. En de volgende afspraak met onze ouders is alweer over drie weken, dus dat is leuk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations