Uncategorized

Beter laat dan nooit!

Afgelopen zondag had ik jullie al beloofd dat er nog een verslag van Tuinharks feestje aankwam, dus bij deze!
We werden zaterdag tegen 13 uur bij Groningen CS verwacht, vanaf daar zouden we dan samen naar het Hoornse Meer fietsen. Aangezien David en ik met de auto zouden komen gingen wij maar rechtstreeks daarheen. We pakten onze spullen, ik gaf de katten voor twee dagen eten (wat Freya waarschijnlijk een uurtje later al helemaal in haar eentje naar binnen had geschrokt) en stapten in de auto. Heel gek, maar de auto zit op de een of andere manier altijd propvol… We hadden deze keer ons nieuwe luchtbed bij ons en ons beddengoed, want we zouden bij Tuinhark overnachten.

Tegen tien over een waren wij al bij de AH bij het Hoornse Meer. De rest van het gezelschap was nog druk aan het fietsen, dus gingen wij even relaxt op een bankje zitten in de zon. Ik had die ochtend al bezorgd Tuinhark gebeld of het wel doorging, want in Den Haag was het koud, bewolkt en regenachtig. Maar in Groningen leek het mooi weer te worden, dus we waagden het er maar op. Een goede beslissing, want na even in de zon zitten kregen we het behoorlijk warm in onze lange broeken!

Feestbeest

Even later arriveerden de anderen. Zij waren allemaal wel gekleed op mooi warm weer. Onder andere Zeroth was gekomen, en ook Josh, die net een maandje terug was uit de States waar hij twee jaar had doorgebracht. Ook een collega van Tuinhark was meegekomen, en later die middag kwamen ook Len en Bar nog uit Den Bos, nog een collega, J&J… een gemêleerd gezelschap dus.

Insmeren

Jammergenoeg had Tuinhark ook wat wespen en andere insecten uitgenodigd, die verpestten het een beetje voor de rest van de gasten, dus hebben we ze maar achtergelaten bij de zoete spullen en zijn we een eindje verderop gaan zitten. Na een poosje kregen we zin om wat te doen, dus blies Zeroth demonstratief een strandbal op en gingen we overgooien/-voetballen/-volleyballen. Dit trok de aandacht van een paar kleine jochies, die graag mee wilden doen (“Wij zijn de lummeltjes!!”). Het was ons allemaal best, na een poosje kwam er nog een jochie bij en ze hadden de tijd van hun leven. Len was gewoon echt twee keer zo lang als zo’n hummel, dat was wel grappig.

Beestjes

Moe maar voldaan gingen we daarna weer zitten. We besloten om te gaan Weerwolven. De sfeer was er natuurlijk helemaal naar… Maar zo buiten werkte het wel extra goed, zo had de verteller echt de ruimte om naar ieders kaartjes toe te lopen enzo. Wel was het af en toe wat minder goed te verstaan als de verteller toevallig de andere kant op praatte. Het was erg leuk, al was ik deze keer alleen maar altijd burger, vorige keren was ik erg vaak een weerwolf. Vooral het laatste potje was spannend, aangezien ik er totaal werd ingeluisd door de weerwolven, ik werd met overtuiging gelyncht door mijn dorpsgenoten, ook al was ik geheel onschuldig… en wie zaten daarachter? Juist, Josh en… David!  Smerig hoor! Vooral omdat Josh ook nog eens de burgemeester was en daardoor een dubbele stem had… De weerwolven wonnen dan ook.

Weerwolven

Richting etenstijd gingen we met bijna de hele club naar Tuinharks huis voor wat te eten. Traditioneel wordt dan altijd de friteuse tevoorschijn gehaald en dat was dit jaar niet anders. Later die avond kwam ook Kai Hoa nog langs en was er taart voor de liefhebber! Zeroth had haar laptop meegenomen en daarop keken we een klein stukje van de “One-Armed Swordsmen”, namelijk het stukje waarin hij One-Armed wordt… Echt te erg. En daardoor weer grappig.

David en ik waren bijzonder moe en daarom besloten we om toch niet te blijven slapen bij Tuinhark, maar om elf uur gingen we richting Hoogeveen om bij Davids ouders te overnachten. Dan waren we vast een eindje op weg richting Den Haag en konden we gewoon naar bed gaan. Davids ouders bleken niet thuis te zijn, dus we stoorden ook nog eens niemand. Tegen middernacht lagen we lekker op één oor. Jammer dat we het feestje niet hebben kunnen uitzitten, maar we vonden het wel erg gezellig! Volgend jaar weer…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations