Fun

Wat voor brein heb jij??

Ik heb al erg lang het idee dat ik niet een typische vrouw ben. Daarmee bedoel ik dat ik niet aan bepaalde vooroordelen voldoe. Ik kan bijvoorbeeld prima kaartlezen, heb moeite me op twee dingen tegelijk te concentreren, ben vrij technisch en nieuwsgierig hoe dingen werken. Vroeger speelde ik nauwelijks met poppen, lego was meer mijn ding. Toch kan ik ook niet zeggen dat ik nou erg onvrouwelijk ben.

Nu heb ik paar linkjes gevonden naar twee tests, waarin bekeken wordt hoe jouw brein functioneert. Is dat meer op een empatische (vrouwelijke) of systematische (mannelijke) manier? Het is natuurlijk niet zo dat iedere vrouw meer empatisch is en iedere man meer systematisch. Ik deed dus die tests en wat was de uitslag? Eerst mijn empatiequotiënt. De gemiddelde vrouw scoort daarop 47 punten, tegen 42 voor de gemiddelde man. Mijn score: 55! Hee, hoe kan dat? Vervolgens de systematische test. De gemiddelde man scoort hierop 30, de gemiddelde vrouw 24. Mijn score: 49!!

Wat zegt dit nu over mij? Ergens is het wel een goede mix, ik eet eigenlijk van twee walletjes lijkt het. Wat wel een beetje eng is, is dat ik op die systematische test scoor in het gebied waarin ook mensen met het Syndroom van Asperger en autisten scoren… Dus, mensen, doe de test. Ik ben erg benieuwd naar jullie resultaten!

Doe hier de empatietest en hier de systematische test. De tests zijn in het Engels

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations