Crafting

Auditie

Vanmorgen heb ik auditie gedaan voor Cappella Amsterdam, een professioneel kamerkoor. Het lijkt me leuk om af en toe een project te hebben met een goed koor en dat het betaald is is mooi meegenomen! Maar goed, ik moest dus vanmorgen om 11.45 in het Muziektheater in Amsterdam zijn om voor te zingen. Ik had alleen begrepen "Muziekgebouw" en niet "Muziektheater"… oeps! Gelukkig kwam ik er net op tijd achter, namelijk toen ik mijn tas inpakte om weg te gaan. Ik wilde namelijk met de auto en dan gratis parkeren bij het Muziekgebouw (èn lekker inzingen in de auto, groot voordeel!). Maar het Muziektheater ligt aan het Waterlooplein, beetje jammer om daar met de auto heen te gaan. Dus ik naar het station racen om de trein te halen!

Ik was mooi op tijd en had nog tijd om daar even wat in te zingen. Vervolgens werd ik binnengeroepen en mocht ik mijn stukken voorzingen. Ik had drie dingen voorbereid, waarvan er eentje verplicht was. De andere twee liederen mocht ik zelf kiezen. Het eerste stuk ging erg goed, ik denk dat ze dat ook erg mooi vonden. Een heel onbekend lied van Kurtág, de pianist kende het natuurlijk ook niet en moest zich ermee redden… Het tweede stuk ging wat minder, ik was toch wat zenuwachtig en had daardoor een minder lange adem dan anders. Heel vervelend gevoel!

Het laatste stuk was het verplchte werk, Blute Nur uit de Mattheuspassion van Bach. Dat ging weer een stuk beter. Ik geloof dat ik wel een goede indruk heb gemaakt, al was ik dus zelf niet zo tevreden. Maar ja, een auditie is precies hetzelfde als een sollicitatie voor andere beroepen: je weet niet waar ze naar op zoek zijn. Misschien zing je de sterren van de hemel, maar zoeken ze net een ander type… Even afwachten dus nog, binnen twee weken krijg ik een brief met de uitslag! 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations