Crafting

Wat is het stil hier

Het is alweer anderhalve maand geleden dat ik voor het laatst iets schreef op mijn blog. Daaraan kun je wel aflezen dat mijn niet-virtuele leven even wat meer tijd vraagt dan gewoonlijk! Het is erg druk geweest, de laatste tijd, met name vanwege de CD-opname van AeroDynamic. Hierover volgt nog een post! Van tevoren moest er natuurlijk worden voorbereid, vervolgens was ik een kleine week weg van huis, werk en school, en erna moest die tijd weer worden ingehaald…

Gelukkig heb ik mijn breiwerk om mezelf wat te ontspannen. Al heb ik niet veel dingen meer gemaakt, af en toe een paar toeren breien geeft me wel rust en afstand. Heerlijk! Ook was het weer gezellig op Ravelry en ben ik nog steeds bezig met swaps en RAKken… waarover ik eerder al eens blogde. Heel leuk, zo’n stel virtuele vriendinnen met dezelfde interesse!

Ook waren er wat sociale events gepland de laatste tijd. Een LAN-party in Den Bosch, bezoekjes aan vrienden en familie… gezellig! En daarnaast natuurlijk werk en studie. De Master is niet echt moeilijker dan de Bachelor tot nu toe, maar vraagt echt veel meer tijd. Evenveel vakken per semester, maar ongeveer tien keer zoveel huiswerk. Veel papers lezen en presenteren, “kleine” onderzoeken doen, programmeren, groepsprojecten… en alles in het Engels, wat, al is het niet heel moeilijk, toch meer tijd kost dan Nederlands. Daar tegenover staat dat de meeste vakken geen afsluitend tentamen hebben. Sommige wel, dus ik heb straks in december twee tentamens. Al dat onderzoeken en lezen vind ik wel heel leuk, maar zes vakken was toch iets teveel. Vandaar dat ik één vak heb gelaten voor wat het is, en nu nog vijf vakken doe. We zullen zien of ik dat allemaal wel red, maar ik probeer het in ieder geval.

Qua werk gaat het zijn gangetje. Over ruim twee weken heeft mijn kamerkoor twee concerten kort na elkaar, daar moet nog hard voor gerepeteerd worden. Mijn leerlingen zijn in het algemeen lekker bezig, maar de middelbare scholieren hebben deze week testweek en ze zijn dus meest een keertje wat minder goed voorbereid… AeroDynamic ligt eventjes stil na de CD-opname, maar binnenkort moeten we gaan beginnen met het voorbereiden van de educatieve concerten die we waarschijnlijk in begin 2011 gaan geven.

Veel verschillende dingen die mijn aandacht vragen, dus, en dat valt me af en toe wel zwaar. Ieder ding op zich gaat wel, maar het constant wisselen tussen al die totaal verschillende zaken vind ik de laatste tijd wel vermoeiend worden. Ik heb expres vorige week wat rustig aan gedaan, wat vrij genomen, maar ja, ik ben niet zomaar weer helemaal fit… dus ik probeer heel rustig alles te benaderen en niet te zwaar te tillen aan dingen die niet (goed genoeg) lukken – makkelijker gezegd dan gedaan, soms. Maar ja, ik moet wel, want overspannen worden wil ik niet!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations