Fotografie

100 Happy Days – dag achttien

Vandaag zijn we een dagje naar Hoogeveen geweest. Eigenlijk zouden we het weekend in Antwerpen doorbrengen bij Bas en Esther, maar dat ging helaas niet door omdat Bas ziek was. Spontaan besloten we gisteren om onze ouders met een bezoek te vereren, en wonderbaarlijk genoeg kon iedereen.

Na een extra lange reis (bij Amersfoort was de A28 dicht, dus we moesten omrijden) kwamen we aan het eind van de ochtend aan bij Herman en Ria. We dronken samen een kop koffie met een aardbeiengebakje van Hans&Frans dat wij hadden meegebracht uit Den Haag. Het was gezellig, en we zaten lekker buiten op het balkon.

Er werd hard gewerkt in huis, want de badkamer wordt vervangen. Herman bleef erbij, terwijl Ria, David en ik even de stad in gingen, want er was besloten dat die iPad voor Ria er nu toch ècht zou komen.

We liepen naar de BCC en daar zocht Ria een zwarte iPad uit, met een rode cover en stylus erbij. Een chic geheel! Een iPad Air zwaarder liepen we terug en thuisgekomen gingen we meteen alles instellen en wat dingen installeren, zodat Ria ermee aan de slag kon. Dat ging haar heel gemakkelijk af, zo te zien, dus we verwachten een hoop plezier!

Vervolgens gingen we naar Jan en Rina. Ook daar was nieuwe hardware te bewonderen: Jan had een nieuwe laptop gekocht met Windows 8 erop. Dat zou even wennen worden…

Ik stelde Windows voor hem in en installeerde wat handige apps – en zelfs het oude Rummikub werkte nog, gelukkig! Jan kan zo hopelijk weer een tijdje vooruit, deze laptop doet het prima.

Nadat het werk klaar was gingen we samen buiten barbecuen. Dat was voor David en mij de eerste keer sinds jaren, en ook voor Jan en Rina was het al lang geleden. David en ik hadden speciaal vlees meegenomen van de scharrelslager in Den Haag, lekker gemarineerd vlees, en dat viel niet tegen. Jan en Rina hadden lekkere salades gehaald, en brood, groente en fruit. Wat is het genieten, zo samen buiten zijn, en lekkere dingen eten!

Iets na achten vertrokken we vanaf de Kanaalweg, zodat we nog enigszins op tijd thuis zouden zijn. We gingen nog even tanken aan de Alteveerstraat, en reden toen langs de Leyenhove richting snelweg. Ik ving nog een glimp op van Ria die op de balustrade zat, helemaal verdiept in haar iPad, en ondanks ons getoeter keek ze niet op of om.

Wat een fijne, warme dag op veel manieren – het weer, de mensen, de barbecue… dus een foto van warmte leek me voor vandaag op zijn plaats, als symbool voor hoe fijn we het hebben gehad.

Warmte
Warmte

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations