Crafting

Back to school

Afgelopen maandag zijn de colleges weer begonnen. Na een lange periode van tentamens/vakantie wordt er eindelijk weer iets nieuws verteld. Mijn eerste college was HCI: Human-Computer Interaction. Dit vak is niet alleen voor Informatici, maar ook open als minorvak voor andere faculteiten. Het was dus een volle zaal (voor ons doen). Bij HCI draait het allemaal om interfaces en efficiëntie, met was uitstapjes naar de psychologie, best interessant dus! Het practicum wordt het belangrijkst, dat telt voor tweederde mee voor je eindcijfer. Dit wordt blijkbaar een flink project.

Omdat ik nog steeds goede hoop heb dat ik een vrijstelling kan krijgen voor de minor, heb ik gisteren het (in dat geval niet verplichte) college Fundamentele Informatica 3 overgeslagen. Van mijn tentamen FI2 had ik het cijfer nog niet terug, en ook van Datastructuren laat de uitslag op zich wachten. Vervelend, want stel dat ik een vak over moet doen, dan wil ik dat graag weten voordat de colleges beginnen. Dat lukt nu al niet meer.

Vandaag had ik een ander vak, Datamining. Het zoeken van bruikbare en nuttige informatie in grote hoeveelheden data. Eigenlijk wat Google doet, of Amazon (als u dit boek leuk vindt, kijk dan ook eens naar… (vul maar in)). Op zich best interessant, en het beginnen van de nieuwe vakken geeft ook weer energie en inspiratie om verder te gaan. Sinds eind mei was ik voornamelijk bezig met examens, daar word je ook een keer zat van.

Toen ik nog even langs het kantoor van de docent Fundamentele Informatica liep, zag ik dat daar toch al een lijstje hing met uitslagen. Tegen mijn verwachting in had ik het tentamen gehaald! Wel met een zes, maar binnen is binnen. Weer een vak dat ik kan afstrepen op mijn lijstje.

Van vorig jaar moet ik nog vier vakken afronden. Van één van die vakken heb ik al wel het tentamen gehaald, maar moet ik nog 1 opdracht maken. Dit zou vrij snel moeten kunnen. Van een ander vak staat het tentamen nog open, maar moet ik de practische opdrachten nog maken. Vanmiddag heb ik de eerste daarvan ingeleverd en nu ben ik met de tweede bezig. Dit zou ook geen probleem moeten zijn. De andere twee vakken heb ik vorig jaar nauwelijks gevolgd, en die wil ik dus dit jaar overdoen. In beide semesters eentje. Dit semester is dat Computerarchitectuur, een vak dat een groot practicum omvat en vrij droge theoriekost. Veel werk. Het andere vak, Programmeren en Correctheid, zou wel goed moeten komen, dat is een stuk minder omvangrijk, daar moet ik vooral nog even voor gaan zitten en colleges volgen.

Zonder minor zou dit een prima hoeveelheid vakken zijn om te doen, mocht het met de minor minder goed aflopen, dan zien we wel weer verder. Met een beetje geluk en veel hard werken zou ik best dit jaar mijn Bachelor kunnen gaan halen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations