Crafting

Nieuwe troon

Zoals David hem al gekscherend noemt! Vorig jaar begaf mijn oude bureaustoel het steeds meer. Hij kraakte meer en meer en er vielen regelmatig onderdelen af. Tijd voor een nieuwe, betere, dus. De oude zetten we alvast aan de straat met de rest van het grof vuil dat ook al zou worden opgehaald. Het plan was, om snel een nieuwe te gaan kopen.

Alleen, dat snel, dat duurde toch best even. In de zomer had ik weinig geld in verband met minder werk, en gedurende het jaar kwam ik ook maar net rond. En ach, zo’n eetkamerstoel kan ook best, een dure bureaustoel is toch best luxe…

Eigenlijk kwam me die eetkamerstoel wel steeds meer de neus uit. De zitting werd minder goed, waardoor de voorste rand lekker in mijn benen sneed en mijn bloedsomloop afknelde. Dat kon niet gezond zijn. En aangezien ik voor mijn studie toch best veel tijd achter mijn bureau doorbreng was een investering in het meubilair eigenlijk niet zo’n gek idee.

Gisteren besloot ik er werk van te maken. Samen met David reed ik naar de IKEA, om stoelen te passen. Er waren er drie die veelbelovend leken: de Kläppe, de Verksam en de Markus. Deze waren alledrie goedgekeurd voor kantoorgebruik. David heeft de Kläppe, en dat is echt een fijne stoel. Ook de duurste van het stel, dat wel.

23825_PE108537_S4 51764_PE151898_S4
Links de Verksam, rechts de Kläppe

De Verksam leek veel op de Kläppe, was ietsje goedkoper, en op zich prima. De Markus was een slag apart: deze stoel had een hoge rug, voor meer ondersteuning, en een geinig kussentje in je onderrug. Deze stoel zat meteen erg lekker! Toch bleef ik nog even twijfelen, stom genoeg omdat hij verreweg het goedkoopst was (half zo duur als de Kläppe, wie weet was de kwaliteit ook maar de helft?). Uiteindelijk besloot ik er maar gewoon voor te gaan, want ook als hij minder duurzaam blijkt dan de Kläppe kan ik twee van deze stoelen kopen voor ik net zoveel heb uitgegeven!

69659_PE184857_S4
De Markus

Thuisgekomen hebben we de stoel meteen gemonteerd en hij staat hier precies goed! De leuningen passen net onder mijn bureaublad, en dus kan David nog steeds achter me langs. Hij zit heerlijk en geeft lekkere steun in mijn rug. Dit is echt een verademing na een jaar behelpen! Alleen jammer dat hij er niet in het rood is…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations